10 december 2005

Prospekt

I OK Linné planeras det för vårvinterns utlandsläger. Jag tänkte passa på att komma med ett prospekt för en alternativ resa till sydöstra USA. Tennessee är ju inte känt som ett orienteringsparadis, men det finns trots det möjligheter om man är intresserad.

Bästa tiden för att komma hit och hälsa på i Ekåsen för den orienteringsintresserade under den närmaste tiden är förmodligen i slutet av februari och man bör då rimligen försöka att pricka in helgerna 18-19 och/eller 24-26 februari. Under den förstnämda helgen, 18-19 februari, avgörs Georgia Navigator Cup ca 40 mil söderut. Dit tänker jag åka i alla fall. Helgen därpå, 24-26 februari, är det tävlingar fredag, lördag och söndag i Florida, med världsrankingstatus på lördagen. Avståndet dit är ca 80 mil. Det börjar bli på smärtgränsen för avstånd, men jag åker gärna om jag får sällskap.

Mellan tävlingarna erbjuds naturligtvis ett träningspaket på nyritad karta i Oak Ridge (om jag bara blir klar med den...). Därutöver är långpass i Great Smoky Mountains National Park obligatoriskt. Är man ute efter mer orientering kan man lämpligen lägga några dagar ytterligare i antingen Georgia eller i Florida.

Pris på flygbiljett bör inte ligga allt för mycket över 6000 kronor inklusive skatter om man ska vara nöjd. Då ingår även logi på hårt underlag (heltäckningsmattaräknas väl fortfarande dit?) hemma hos mig och plats i bil till tävlingarna. Ska man söka efter flygbiljetter hit så ska man söka efter Knoxville, Tyson McGhee Airport (TYS).

Även om man inte är sjukligt intressrad av orientering är man naturligtvis välkommen hit för att hälsa på. Turismen här i området är i hög grad inriktad på friluftsliv och Knoxville centrum är ärligt talat inte något det talas högt om i turismböckerna och kan klaras av snabbt. Men tycker man om naturupplevelser så är det ett bra område. Utöver Smoky Mountains, dit det tar en styv timme med bil, så finns det flera fina State Parks i närheten.

Planera inte in en sommarsemester här bara. Det lär vara snudd på outhärdligt varmt och fuktigt här! Vår eller höst är bästa tiden, vare sig man vill komma hit för att orientera eller inte.

Välkomna!

Inga kommentarer: