02 april 2006

Den långa grisen


Idag var det långdistans. Jag hade ett litet försprång, eftersom de flesta andra hade sprungit tre tävlingslopp på två dagar, medan jag bara hade sprungit en sprint. Kroppen kändes riktigt pigg, till skillnad från de flesta andras kan man förmoda. Däremot hade jag inte riktigt huvudet med mig hela vägen. Första halvan, som var rätt kuperad och där det gällde att knata ner, upp och runt raviner, gick bra. Sedan blev det flackt och det handlade i stort sett om fyra nyanser av grönt. Jag höll inte riktigt på disciplinen och kom ur kurs flera gånger, bland annat till 11:e kontrollen där jag sprang över ett staket utan att märka det och till 18:e och 19:e där jag borde ha hållit bättre koll på kompassen.

Orienteringstävlingar är helt klart bra tillställningar om man vill prata modersmålet. Före start blev jag tilltalad på svenska av Mike Waddington, en av de bästa orienterarna på kontinenten. Det visade sig att han hade doktorerat vid SLU i Umeå och forskar liksom jag på kolets kretslopp i marken. Han har specialiserat sig på växthusgasavgång från myrmarker. Det visade sig dessutom att Dr Waddington hade bra fart på benen idag och var den som tog hem segern. Han var fyra minuter snabbare än undertecknad, som nådde en ny tredjeplats.

På det hela taget var det en bra helg och konkurrensen var bra mycket hårdare än förra gången när jag vann båda dagarna. Lite för många bommar blev det. De flesta berodde på att jag inte hade tillräckligt bra koll på riktningen, så det är något jag får skärpa till mig med, till nästa gång.

3 kommentarer:

Maria Abrahamsson sa...

Och detta är din definition av "hyfsat"? Jaja... Kan förresten berätta att Karin N. och Martin fick en liten Simon i fredags.

Anonym sa...

En får gratulera till ett strålande resultat! Här börjar snön sjunka undan i en sådan takt att det finns gott hopp om 10-mila!

Anonym sa...

Jeg aker til Sverige pa Tirsdag og skal bor i Uppsala fram Pask til midsommar. Jeg skal springa Tiomila (forste strek) med Umea OK.

I can't write very well in Swedish/Norwegian. Anyway, it was nice to meet you. Very kind words about my clubmate Patrick Goeres in your other posting.

I am at McMaster University in Canada if you are interested in my research interests.

Mike W.