25 mars 2006

Sommartider, hej hej!

I Sverige är det sommartid (vilket ni kanske inte tror när ni tittar ut genom fönstret). Här i USA dröjer det en vecka till innan vi går över till "daylight saving" som det heter här. Eftersom ni hemma i Sverige har varit uppe i natt för att ställa fram klockan, så ligger ni alltså under den kommande veckan sju timmar före mig, istället för de vanliga sex. Ur led är tiden!

Våren börjar annars, enligt den allmänna meningen här i USA, i samband med vårdagjämningen, så vi har alltså haft vår i en vecka snart, men det yrde faktiskt lite snö i luften här i Oak Ridge i dag och det har inte alls varit lika varmt som det var tidigare i mars. Våren i Sverige börjar däremot, i alla fall enligt SMHIs meteorologiska definition som svenskarna tagit till sig, när dygnsmedeltemperaturen stiger över 0 grader Celsius, vilket den i medeltal borde ha gjort i Uppsala för några dagar sedan enligt SMHI.

Det verkar ni få vänta på ett tag till. Fimbulvintern tuffar vidare, men under tiden kan ni ju trösta er med att ni i alla fall har fått sommartid där hemma!

Inga kommentarer: