01 oktober 2007

Danstävling i Nashville!

I helgen var det dans igen! Harvest Moon Melee i Nashville. Det var lagtävling, så det var någon slags tävlingsdebut i dans för min del. Det var vårt lag från Knoville, två lag från Nashville, två från Atlanta, ett från Orlando, Florida och ett från Durham/Raleigh i North Carolina som drabbade samman.

Vi har tränat i ett par månader till och från och förra veckan blev det varje kväll och jag tycker att det blev rätt skapligt till slut. Vi var rätt nöjda hela laget, i alla fall, även om vi inte placerade oss bland de tre bästa, vilket var det enda som annonserades på plats i Nashville i helgen. Fullständiga resultat ska redovisas vad det lider, så jag får återkomma i ämnet.

Det var egentligen fem grenar. Först var det vår koreograferade dansrutin som vi har slitit med länge, sedan ett mer improviserat Charleston-jam och ett dito Lindy hop-jam, där medlemmar i lagen turades om att dansa. Åtta 8-or i taget, om man snackar lindy hop-språk, två fraser om man pratar musikspråk och sådär en 15-20 sekunder om man snackar vanligt språk. Sedan var det nästa lags tur att skicka in ett annat par. Jag var inne två gånger i vardera jammen (med fingrarna i syltburken kanske man kan säga på svenska?) . Charleston kändes inget vidare, men Lindy hop gick någorlunda, men förhoppningsvis inget som hamnar på Youtube.

De två återstående grenarna var en s.k. Jack & Jill där man paras ihop med en potentiellt okänd partner. Från ett annat lag i det här fallet. Det var tre olika heat med många par uppe på golvet samtidigt, så det var mest som att dansa vilken dans som helst. Jag vet inte riktigt hur domarna bedömde det hela, men det var rätt kul i alla fall.

Sista deltävlingen var en icke-swing dans, där vi slumpmässigt tilldelades en dans. Vårt lag fick rullskridsko-disco (utan rullskridskor) och mosh pit (punk/ska)! Inte riktigt våra normala danser om man säger så, men det var definitivt mer humor än allvar över den sista grenen, om det inte varit det tidigare.

Förutom tävlingarna var det dessutom danskurs på dagarna både lördag och söndag, men uppvisningsdans som tema. Och naturligtvis socialt dansande på kvällar och nätter efter tävlingarna. Så det blev en rätt hård helg fysiskt trots allt.

Vann tävlingen gjorde Big George från Atlanta (se videon). Det laget består delvis av folk som man träffar på som lärare om man åker iväg på danskurser, så det är rätt hög nivå på dom. Deras rutin ligger redan på Youtube, så den visas här. Vi hamnar väl där också vad det lider antar jag. Återkommer med det också.

Inga kommentarer: