15 mars 2007

Amerikanska delikatesser

Jag har kommit över en låda av de berömda och svåråtkomliga “Girl Scout Cookies”. Dessa små delikatesser säljs endast direkt av flickscouter. Kan alltså inte köpas i affärer eller på internet – (utom på ebay då förstås). Kakorna har tydligen sålts sedan 1917 och är väl ungefär som majblommor i Sverige. Fast lite godare.

Idag stod det i alla fall en grupp scouter utanför Kroger – mitt snabbköp. Så jag passade på att köpa en låda. Man måste ju ändå prova dessa famösa bakverk medan man har chansen. Har nu, av rent journalistiska skäl, konsumerat ett antal av de rara delikatesserna för att kunna ge ett omdöme på bloggen. Resultatet: helt okej. Goda kakor faktiskt, men inte så där oerhört fantastiska. Det är nog den framför allt den begränsade tillgången som har gjort dom så mytomspunna här borta.

1 kommentar:

Anonym sa...

Är det chokladöverdragna mintkakor? Sådana käkar vi året om på jobbet. Vi får årligen en hel kartong full med "girl scout cookies" (kanske 30 paket) från en leverantör i USA. Det är nästan ingen som gillar dom så det brukar alltid finnas kvar när nästa leverans kommer, ett år senare. Jag tycket dom är rätt okej. Det går ner till kaffet i brist på annat :)