08 oktober 2006

Grand Ole Opry

Lördagskvällen tillbringades i föräldrarnas sällskap på Grand Ole Opry i Nashville. Det var en två och en halv timme lång countryshow med en väldig massa artister, bland många andra Little Jimmy Dickens - en 85-årig kopia av Iprenmannen, Dierks Bentley - en skönlockig yngling som spelar modern dansbandscountry, och kvällens stora stjärna Loretta Lynn - en gammal dam i långklänning, som av publikens reaktioner att döma och av det faktum att hon var välkänd av mina föräldrar, verkade ha en riktigt stjärnstatus. Hon fick dessutom kvällens enda riktiga stående ovationer efter att ha sjungit förre riksdagsledamoten Carl Bobergs gamla slagdänga How Great Thou Art, eller O Store Gud som den heter i orginal.

Ett otal andra artister betades också av. De flesta spelade bara ungefär tre låtar. Ett lite annorlunda inslag var reklampauser som avbröt showen då och då. Om jag har fattat det hela rätt så beror det på att hela showen sänds direkt i radio varje vecka, något man har gjort sedan någon gång i kristallmottagarens tidiga barndom.

Det var väl en del artister som inte riktigt var i min smak, men andra var riktigt skapliga och det var en intressant upplevelse hur som helst.

Inga kommentarer: