20 maj 2007

Äventyrsflottning

Det var ”äventyrshelg” med dansarna från Knoxville i helgen. Det stora äventyret bestod av ”whitewater rafting”, vad det nu kan tänkas heta på svenska. Forsränning kanske? Men det är väl något man gör under studentikosa former i Uppsala, sista april? ”Vitvattensflottning” känns i alla fall inte helt rätt. I vilket fall som helst så tog vi oss 8 kilometer genom forsar i en liten gummibåt. Allt som allt var vi 24 personer i gruppen, men vi delade upp oss så att vi hade en guide och sex dansare per båt.

På väg från samlingsplatsen hos forsrännarföretaget ungefär mitt emellan Knoxville och Atlanta åkte vi buss några kilometer längs Ocoee river förbi forsar som användes under tävlingarna i Atlanta-OS 1996. Våra äventyr började strax nedströms OS-banan, men vattnet strömmade fram ganska snabbt även där på sina ställen.

Guiden i min båt var en herre i 50-årsåldern iklädd en gammal hockeyhjälm av modell ”JOFA VM” tillverkad hos Jonssons Fabriker i Malung någon gång för länge sedan och forsfärden började inte helt betryggande, när guiden började med att ränna sin paddel mellan ett par stenar och tappa den i första forsen! Han hade just skaffat en ny efter att ha pensionerat sin förra efter åtta år, så att tappa paddeln var inte helt normalt uppenbarligen. Efter det första lilla missödet blev han tvungen att låna en kortare paddel från en av oss övriga i båten, för att styra under resten av färden. Det gick i alla fall bra ändå och vi tog oss ned utan några missöden. I min båt lyckades dessutom hela besättningen hålla sig kvar i båten hela vägen, vilket inte var fallet i alla båtar. Det var ingen som slog runt, men det var några som blev utkastade ur båten i några forsar och blöt blev man definitivt även om man höll sig kvar i flotten!

Helt klart en rolig upplevelse, som jag gärna skulle göra om!

På kvällen fortsatte äventyren något stillsammare med festligheter, inkluderande eldning av en brasa modell större, samt övernattning i tält i en hästhage (utan hästar) utanför Knoxville.

Inga kommentarer: