23 september 2007

Retur

Då var mina gäster tillbaka i Sverige igen. Alltid trevligt med besök, men nu är det alltså bara jag som är här ensam igen, i en dryg månad till. Sedan bär det av hem till Sverige för mig också. Det lär väl bli lite att pyssla med mot slutet med att packa grejer, ta farväl och organisera återfärden.

Och just nu är det också fullt upp. Jag håller på att träna på en liten dansrutin tilsammans med ett gäng från Knoville. Vi ska framföra vårt nummer nästa helg på en tillställning i Nashville, så finslipning pågår för fullt. Att det ska ta sån tid att träna in ett nummer på tre minuter!

Hemifrån Uppsala kommer det ljuvliga nyheter. OK Linnes herrlag tog guld i stafett-SM! Äntligen! Det är en riktigt rackarns bra klubb jag återvänder till i höst, med många stjärnor på både dam- och herrsidan. Inget snack om att dom inte var värdiga vinnare. Ska bli roligt att komma tillbaka igen!

15 september 2007

På swamputflykt

Jag är i New Orleans tillsammans med föräldrarna. Och idag var vi ute på swamp & bajou-tur med båt ute i Mississippideltat. Det var en intressant utflykt och vi såg flera alligatorer som kapten matade med Marshmallows! Dessutom en hel del fåglar av hägermodell i flera kulörer några sköldpaddor och ett par anläggningar i mindre skala för att pumpa upp naturgas.



See you later!

10 september 2007

Besökare

Jag har fått långväga besök. Föräldrarna har tagit sig över Atlanten och är här på visit. Dessutom har de lurat med sig ett par vänner över hit. Hela sällskapet anlände i fredags och vi började, prcis som när jag hade besök av mamma och pappa förra året med ett besök i den lokala kulturen. I år på Mountaineer Folk Festival i Fall Creek Falls State Park. Bluegrassmusik och marknad med lokala musiker och dito hantverkare. Riktigt trevligt, men aningen för varmt för den svenska smaken. Inklusive min.

Nu verkar det i alla fall som att den värsta värmen är över för den här gången, så förhoppningsvis kommer dom att få en trevlig semester här i Tennessee. Själv ska jag jobba. Men det är ju trevligt med besök i alla fall!

03 september 2007

New Hampshire tur och retur

Hemma igen efter semester och helgdag. Meningen är väl att man ska vara utvilad efter semestern, antar jag. Mentalt utvilad är jag nog, men däremot blev det en hel del sena nätter med mycket dansande in på småtimmarna och för lite sömn där uppe i New Hampshire. Men annars var det bara bra!

Vi var inkvarterade på ett för säsongen övergivet sommarläger för flickor, mitt ute i ingenstans i närheten av Hebron. Jag tror det var 380 deltagare, allt som allt med kurser i sex nivåer. Runt 4-5 timmar danslektioner per dag och minst lika mycket dansande på kvällen. Bästa bandet var Cangelosi cards, med en rätt udda sättning: bas, gitarr, dobro, munspel, piano och en fruktansvärt bra sångerska.

Lindy hop-evenemang verkar vara ett rätt bra ställe att träffa svenskar och svensktalande. Inte riktigt som orienteringstävlingar förstås, där det dräller av svenskar och svensktalande, men i alla fall. Den här gången träffade jag, förutom en av lärarna (Frida) en svensk, Pär, som bor i USA och dessutom en äkta amerikan, som efter några besök över på andra sidan Atlanten pratade rätt skaplig svenska.

En bra semester var det i alla fall! Men lite för kort.